Yoga vormen

Slim & Shape Yoga®

Veel mensen leven onnodig een té stressvol leven. Herkenbaar? Tijd om daar verandering in te brengen!

De missie van Slim & Shape Yoga® is om je stressvrij te laten zijn, waardoor een hoop psychische en lichamelijk klachten vermeden kunnen worden. Een andere mooie bijkomstigheid van weinig stress is dat je meer kan genieten van de dingen om je heen én je zult prettiger zijn voor jezelf en voor de mensen om je heen.

Een Slim & Shape Yoga® workout bestaat uit vaste onderdelen, bestaande uit doelgerichte yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en balmassagetechnieken die je lichaam in shape brengen en houden en die je helpen om beter in je vel te zitten. Deze vorm van yoga zorgt voor een energiek lichaam, een rustige geest en geeft het jou inzichten hoe je reageert op bepaalde houdingen op de mat en/of situaties in het dagelijks leven.

Tijdens de gehele les ligt de focus op de diepe buikademhaling, die je helpt om te ontstressen en vet te verbranden.

De houdingen in de slow flow zijn zo uitgekozen dat ze het afval- en shapingsproces versnellen en ondersteunen.

De achteroverbuigingen zijn intensief, krachtig en effectief. Ze geven je energie, werken stressverlagend, zorgen voor een betere gemoedstoestand en reguleren je bloedsuikerspiegel waardoor afvallen makkelijker gaat.

Het afvoeren van afvalstoffen is erg belangrijk in jouw shapingsproces. Daarom doen we in het detox gedeelte twists, reinigende ademhalingsoefeningen en de Slim & Shape Yoga® buikbalmassage.

De les sluiten we altijd af met een eindontspanning, ook wel savasana genoemd en geeft de docent je een affirmatie mee die jou bewust of onbewust positief kan beïnvloeden en waardoor je leert om meer liefdevolle en gezondere keuzes te maken voor jezelf.

Wees welkom en… “Breathe and shape is coming”!

Hatha Yoga
Het beheersen van je lichaam in combinatie met je ademhaling staan centraal bij Hatha Yoga, waarbij statische en dynamische houdingen (asana’s) worden afgewisseld.

‘Ha’ staat voor ‘zon’ en ‘Tha’ voor maan. Dit staat symbool voor de tegenstelling tussen lichaam en geest. Door het beoefenen van yoga leer je ook om je lichaam en geest met elkaar te verbinden en in balans te brengen.

De lessen hebben een relatief rustig karakter en zijn geschikt voor iedereen.

Zwangerschapsyoga
Ontspannen tijdens je zwangerschap is van groot belang voor jou en voor je kindje. Een moment voor jezelf, bewustwording van jouw (veranderende) lichaam, stilstaan bij jouw zwangerschap en het nieuwe leven in jouw buik.

Actieve asana’s (houdingen) afgewisseld met pranayama (ademhalingsoefeningen) en dus: ontspanning, no nonsens en plezier. Dit is, net als alle andere lessen, de insteek van mijn lessen zwangerschapsyoga.

Ben je momenteel in verwachting en lijkt het je leuk om samen met mij en andere zwangeren je zo goed als mogelijk voor te bereiden op de bevalling en komst van jouw kindje? Neem dan contact met ons op bij vragen of voor de startdata.

Tip!
Wist je dat enkele zorgverzekeraars (een deel van) de kosten voor zwangerschaps yoga vergoeden? Uiteraard afhankelijk van jouw pakket en voorwaarden. We raden je aan om bij vragen hierover contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar.

CZ vergoedt bijvoorbeeld al €100,- bij een basisverzekering en Zilveren Kruis vergoedt €50,- vanaf ** aanvullend.

Bedrijfsyoga
Tegenwoordig ervaren te veel mensen helaas stress en spanning in het dagelijks leven, maar ook op de werkvloer. Verminderde energie, afname van werkplezier en lichamelijke klachten zijn slechts enkele symptomen die hier een gevolg van kunnen zijn.

Yoga is geschikt voor iedereen; jong en oud, lenig of niet lenig. Het gaat erom dat we plezier hebben en ontspannen beginnen aan de werkdag, een belangrijke vergadering of even aan de drukte kunnen ontsnappen tijdens de lunchpauze.

Minty Mind kan uw medewerkers hierin ondersteunen door op locatie bedrijfsyoga op maat aan te bieden. Dit kan op de werkplek zijn of in een geschikte ruimte binnen het bedrijf waar voor iedere deelnemer plek is om een yogamat neer te leggen.

Voordelen:

– meer energie
– betere concentratie
– meer ontspannen
– betere sfeer op de werkvloer

Tevens is het mogelijk om een yogales of workshop te boeken als teambuilding. Dit kan op een eigen gekozen locatie maar ook op afspraak in onze eigen yogastudio.